vineri, 12 februarie 2010

DESPRE OAMENI

DE MULTE ORI SE INTAMPLA SA AVEM IDEI PRECONCEPUTE DESPRE OAMENII CARE LOCUIESC IN ALTA PARTE A TARII DECAT NOI.DE EXEMPLU DACA NOI SUNTEM ARDELENI AVEM -DE CELE MAI MULTE ORI-IDEI `CRETE` DEPRE CEI CARE TRAIESC IN MOLDOVA SAU OLTENIA SAU IN ORICARE ALT LOC DIN TARA.CEA MAI MARE SATISFACTIE SE CITESTE PE CHIPUL UNUI MOLDOVEAN-DE EXEMPLU-CARE REUSESTE SA-L DUCA CUMVA DE NAS PE OLTEAN SAU --ALT EXEMPLU,PE FATA UNUI ROMAN CARE `I-O TRAGE` UNUI MAGHIAR ,SI EXEMPLELE POT CONTINUA.
POATE VA VETI INTREBA UNDE VREAU SA AJUNG.EI BINE,VREAU SA VA POVESTESC DESPRE NISTE OAMENI-IN ADEVARATUL SENS AL CUVANTULUI-CARE ,FIIND EVIDENT EXCEPTIA CARE INTARESTE REGULA,MI-AU DEMONSTRAT DE CURAND CA TOATA PROSTIA ASTA CU -EU SUNT MAI DESTEPT DECAT TINE PT CA SUNT ARDELEAN,SAU-MOLDOVENCELE SUNT MAI PUTIN GOSPODINE(ca sa folosesc un termen cat de cat civilizat)SAU OLTENII SUNT MAI STIU EU CUM --NU ISI ARE LOCUL . ACESTI OAMENI ,OLTENI APROPO,S-AU COMPORTAT CU NOI,NISTE ARDELENI CARE SE PRESUPUNE CA SUNTEM CEI MAI TARI IN `PALARIE` DIN TOATA TARA,ASA CUM NU CREDEAM VREODATA SA SE COMPORTE .UN PRIETEN MI-A SPUS INTR-O ZI CA SUNT ~PRECONCEPUTA~REFERINDU-SE(probabil)LA FAPTUL CA AM CATEODATA ASTFEL DE IDEI (preconcepute).
ASA CA CEEA CE DORESC SA IMPARTASESC CELOR CARE SUNT DISPUSI SA CITEASCA IDEILE MELE ~CRETE~ESTE CA OMENIA EXISTA IN ABSOLUT TOATE ZONELE TARII!ASA CUM E ADEVARAT CA NU EXISTA PADURE FARA USCATURI!OAMENII DE CARE VA VORBESC AU REUSIT-IN OCHII MEI CEL PUTIN-SA DEMONTEZE UN MIT!!OLTEANUL E SARAC,PROST DE GURA,ETC...!EI BINE NU!
OLTEANUL E UN OM GATA SA-TI DEA SI CAMASA DE PE EL----FARA SA I-O CERI!!!!!!
MAREA DE OLTENI PE CARE AM INTALNIT-O ZILELE TRECUTE CU O OCAZIE FESTIVA MI-AU DEMONSTRAT CA TOATE IDEILE PRECONCEPUTE DESPRE EI NU ISI AU ROSTUL SI LOCUL PT CA EI SUNT EXACT PE DOS!!!!CRED CA CEL CARE A LANSAT -LA ORIGINI-TOATA POVESTEA ASTA CU CALITATI SI DEFECTE PE CARE LE MOSTENESTI DOAR PRIN SIMPLUL FAPT CA TE-AI NASCUT INTR-O PARTE SAU ALTA A TARII E O TAMPENIE!OAMENII ADEVARATI SUNT SI OLTENI SI ARDELENI SI MOLDOVENI SI DE FAPT NICI NU CONTEAZA DA UNDE ESTI SAU UNDE VII!!!!!CONTEAZA DOAR SA FII OM!!!!OMENIA NU PROVINE DOAR DINTR-O ANUMITA ZONA ETNOFOLCLORICA SAU ALTA CI DIN NOI INSINE.....ASA CA POT SPUNE CU MANA PE INIMA SI CU MANDRIE IN ACELASI TIMP CA PRINTRE CEI PE CARE AI NUMESC PRIETENI SE GASESC SI ARDELENI,SI MOLDOVENI,SI OLTENI ,SI MAGHIARI SI TOTI----OAMENI!!!!!
SI APROPO EU DE UNDE SUNT?????SUNT NASCUTA IN BUCURESTI,CRESCUTA IN MARASESTI,MARITATA IN BRAD,DIVORTATA IN HUNEDOARA,RECASATORITA IN CALAN SI ACUM LOCUIESC IN DEVA!!!SI ASTA NU MA FACE ATCEVA DECAT....OM...

Un comentariu:

  1. Este adevarat ce ati scris despre oameni.dar sa nu generalizam...Am citit cu interes ce ati postat,inteleg ca va preocupa artele.As dori sa am ocazia sa va urmaresc vreodata in actiune-scenica ,bineinteles.Pana atunci,va doresc succes in ceea ce faceti!

    RăspundețiȘtergere