sâmbătă, 1 septembrie 2012

„DJ„-ii....

O sa imi sune telefonul intruna,evident pt ca cei vizati sa imi spuna ceva „de dulce„.DAr nu se mai poate!!!! Nu vb de toti dj-ii ci de aceia care nu au nimic in comun cu aceasta profesie dar se incapataneaza sa strice evenimentele oamenilor.E drept ca si acestia sunt vinovati ca apeleaza la „specialisti„ care in viata de zi cu zi fac orice altceva (vand cuie,vulcanizeaza cauciucuri,ranesc la porci etc) NU SE MAI POATE! M-am intalnit pe la sutele de evenimente la care am participat in 20 de ani de cariera cu zeci de dj! Unii extrem de buni profesionisti,ce nu isi permit luxul de a lasa garda jos nici un minut....oameni care cat dureaza evenimentul nu mananca,nu beau nici la toaleta nu se duc ci stau cu ochii si mai ales URECHILE pe clientii care ii platesc,sa simta cea mai mica schimbare de gust,atitudine si sa puna muzica potrivita la cel mai potrivit moment.Tot respectul pt acestia!Chiar eu colaborez f bine cu cativa dintre ei-cel mai pe inima si stilul meu(„stresat„-ma refer la stilul meu agitat nu pt ca nu stiu ce e de facut ci pt ca trebuie sa iasa IMPECABIL) fiind Mihai Feier!
Dar acum vreau sa vb despre acei „dj„ care isi bat joc de notiunea de muzica.Cum ajung acesti oameni la evenimente? F simplu-se iau 2 boxe facute in garaj, un microfon (nu toti au!) care de preferinta NU trebuie sa mai si functioneze,si un „specialist„ care de meserie este......taximetrist sau paznic sau nici nu conteaza ce!-care vine pe 2 bani-SI AICI DV SUNTETI DE VINA,DOMNILOR ,CA VA ZGARCITI EXACT ACOLO UNDE NU TREBUIE_ sa va asigure partea muzicala care este CEA MAI IMPORTANTA!!! la evenimentul dv.Si incepe dezastrul.....nu numai ca e „superior„ si nu aveti dreptul ( PE BANII DV!!!!) sa ii faceti un playlist sau macar sa ii sugerati cam ce ati dori dar daca aveti nefericita inspiratie sa chemati pe cineva „surpriza„ pt miri,nasi,parinti care isi boteaza copii sau alte categorii de invitati...atunci sa te tii!!
-Fiti amabil,puteti sa ne dati si noua un microfon?
-Mda....( printre gingii si cu paharul de bere in mana)
-Multumim,se poate va rugam un efect de voce ,ceva?
-Mdaa....multe mai vreti (printre dintii aflati in posesia gingiilor „deranjate „ de mai sus)
-PAi daca s-ar putea....va mai multumim o data anticipat.Si va multumim ca ne ajutati si cu sunetul...
-Mdaa,pai ce sa fac.....( de parca l-ai pus la sapat!)
-Gata ,ii dam drumul?
-Mdaaaa...parca am de ales....
( Toate astea in prezenta celor care IL plateau pt asta!!!)
Si incepe cosmarul.....muzica nu se aude ( DA CE VRETI SA VA ACOPERE??????, de parca tu esti tampita si nu ai invatat care e nivelul optim al negativului in asa fel incat nici sa omori lumea cu decibelii dar totusi sa poti si sa canti,nu?),microfonul NU MERGE DELOC....si te apuci sa canti la rece...... SA ne intelegem,si tu ai microfon ca orice artist dar nu ai voie sa il bagi in mixer,,,,ca „ nu se potriveste  mufa„„ PAi, am adaptoare.” NU”!Tare nu? Lumea nu intelege ce se intampla si „dj-ul„ iti „explica- APAI DACA NU STITI SA UMBLATI CU EL !-si ii trage una in bot microfonului care isi daduse obstescul sfarsit in urma cu vreo 9 chefuri -dar cine sa il verifice????
Cum poti iti faci treaba pt care ai fost chemat si la final vine „dj„-ul care iti spune pe un ton superior
- Eu am fost la multe chefuri dar atatea pretentii ( ADICA SA AIBA BOXE FUNCTIONALE SI BUNUL SIMT SA SPUNA CA HABAR NU ARE CE FAC BUTOANELE DE PE MIXERUL DE 1 MILION CUMPARAT de la VECHITURI!!!!) nu am vazut....
Si clientul care il platea pt efortul de a-si aduce serenisima persoana la eveniment are „tupeul„ sa il intrebe de ce dpdv tehnic totul e VARZA.....VALEUUUUUUU frate iti dasusi foc la valiza!!!!
-CUM ,eu care sunt cel MAI BUN DJ din judet,care am toate sculele posibile(eu as zice imposibile)
pe care ma platiti cu 300 euro!!!! VAI MAMA!!! eu nu sunt bun::::???????
II iesisera ochii ca la melc iar clientul aproape ca isi inghitise cravata de rusine....cum de si-a permis sa zica ceva.
Si omul nostru si-a facut mai departe „meseria„ adica si-a BATUT JOC SISTEMATIC de tot ce inseamna muzica (dupa Beauty and the beast ne-a „servit„ o manea ( DOAR SUNTEM ROMANI, CE DRACU ;NENE!!!!) si dupa Pusca si cureaua lata ne-a „linistit„ cu o BALADA BOA urmat de Con te partiro!!!) de imi venea sa ii bag pe gat nu numai mixerul de cacat cat si gingiile din dotare,,,
IAR la final a vrut si bani......300 de euro.
Asta in timp ce dj profesionisti,oameni de muzica formati de ani de zile si cu toate cele necesare la purtator(simt muzical,cunoasterea oamenilor,scule excelente etc) stau acasa....ca sunt„ scumpi„.
DA,calitatea se plateste ,un astfel de dj ia pe un eveniment de la 400 euro in sus.
DAR oamenii se zgarcesc si aduc astfel de specimene...si ce sa vezi..la finalul evenimentului in plicuri erau mult mai putini bani decat daca MUZICA ar fi fost  buna......
Domnia si in cazul nostru ZGARCENIA SI PROSTIA se platesc-la final la plicuri sa nu va asteptati la ceva special.....special a fost „evenimentul„ de care si-a batut joc un singur om.
CU ACORDUL DV!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu