vineri, 6 ianuarie 2012

Toleranța în trafic .GLUMIȚI?

Mi-am luat carnetul! De 1 săptămână. Bucuroasă ,nevoie mare ,am ieșit în trafic.„„Ușor...semnalizează ,ai grijă la pietoni ,bagă odată într-a treia .....vezi că îți moare motorul ....bine că am ajuns...!„„(zicea soțul meu).Eu ,cu fața îmbujorată de emoție ,nu mai vedeam să mă dau jos de la volan.Mă rog,greu ....prima dată greu...fără instructor lângă tine ,pe o mașină de 2 ori mai mare decât cea pe care ai făcut școală....înțelegeți prin ce am trecut ,că la început și dv ați fost la fel.Așa...trec 3 zile de când m-am suit pt prima dată la volanul propriei mașini și se întâmplă că avem un deces în familie.Ce naiba fac ,că soțul e la lucru...dar am nevoie de mașină! O întreb pe cumnata mea dacă are curaj să mergem cu mașina -Eu la volan.Ea zice da.Așa că ....iată-mă din nou în trafic..în oraș la ora Z -cum îi spun eu-adică atunci când toată lumea iese de la serviciu și pleacă către case....cu mașinile.Toate bune și frumoase...merg eu ca pe ouă ,că de ,sunt începătoare ,mă uit în retrovizoarele alea de le-am luat luciul ,dau prioritate la toată lumea ,opresc la fiecare „„stop„ ,„„cedează trecerea„„,etc,
Sper că vizualizați fața-mi asudată la 5 cm de volan,cu transpirațiile aferente pe șira spinării,morcovul -cu tot cu proprietar (iepurele ,în caz că mai era vreo îndoială) și cu familia acestuia (extrem de numeroasă după cum se știe ...)înfipt bine într-un loc....întunecos..etc.Acum că aveți oarecare habar de simțămintele-mi de neputință ,incapacitate,stres maxim,aglomerație-(asta fără a pomeni săracul mort pentru care a trebuit să mă urc la volan ,ca să nu doarmă încă vreo noapte prin vreun frigider al spitalului unde și-a dat obștescul sfârșit și unde înainte să se răcească a fost deposedat de telefonul și banii din dotare (dar asta e deja o altă poveste)),încercați să înțelegeți dracii care m-au apucat când o duduie „„opărită„ că neșansa a dus-o cu mașina în spatele mașinii conduse de mine - A NU SE UITA;AM CARNET DE 1 SĂPTĂMÂNĂ!!!!-a început să imi tragă niște claxoane ofuscate că eu nu am avut curajul să mă strecor prin trafic și așteptam regulamentar la o trecere de pietoni ,nedorind să omor pe cineva .Eu nu am reacționat după cum se aștepta duduia.adică am stat în continuare în banca mea ,și când trecerea de pietoni s-a eliberat am plecat frumos de pe loc.Și atunci să te ții ....cucoana mă pistona în continuare ,nu că nu m-am ferit  ca să o las să treacă-că asta am făcut-ci că nu mergeam destul de repede.E drept aveam doar 50 km la oră-prin oraș,că încă nu sunt așa de „„bazată„ să încalc regulile de circulație doar pt că am mașină de 30000 de euro,ca madama ...Și mai zic o dată-AM CARNET DE 1 SĂPTĂMÂNĂ! și aș dori să îl mai păstrez puțin.
Toleranță în trafic? Glumiți?Dacă nu te sui cu mașina pe trotuar peste oameni  ,dacă nu ai inconștiența să mergi cu 100 de km la oră deși tu abia știi care e volanul și care e ambreiajul...ești de cacao și trebuie ca „„bazații„ să scape de asemenea specimene .Am uitat să vă spun-Am semnele de începător afișate pe geamurile mașinii mele ,și sunt cât roata carului.Dar ce ,ne pasă ?NUUUUUUUUUUUUUUU,omorîți începătoriiiiiiiiiiiii?Dați-le foc!!!!!!!!Să rămînă pe străzi doar cei care sunt profesioniști ai volanului....nu toți începătorii! Vreți să învățați să conduceți și să sperați să aveți numai drumuri fără evenimente?NUUUUUUUUUUUUUUUU,suiți-vă peste toată lumea care are neșansa să stea în calea voastră!
A stat duduia în spatele meu cam cu 10-15 secunde ( cât a durat ca oamenii să treacă strada)mai mult decât ar fii stat dacă ar fii trecut înaintea pietonilor.DAr a pierdut avionul-sau cel puțin așa am crezut după cum făcea de urât.Și acum ce să fac? Să nu mai ies în trafic pt că sunt începătoare?Să mă plimb pe câmp?
NU.Celor care sunt nervoși și vor nimeri în spatele meu în trafic le mai spun pt ultima dată- AM CARNET DE 1 SĂPTĂMÂNĂ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu