marți, 21 iunie 2011

Despre muzică şi ....aspiranţi

``Muzica ,dragostea mea``...Era numele unui spectacol drag ,drag pt că toţi eram încă acolo.Toţi colegii  ,prietenii ,chiar şi duşmanii....toţi! a fost poate unul dintre cele mai dragi spectacole mie....pentru că ,atunci nu ştiam ,dar avea să fie printre ultimele noastre spectacole împreună. A ieşit destul de bine ,zic eu,asta pentru că Ţoc şi-a dat interesul şi a orchestrat absolut toate piesele pe care le doream a le cânta ,băieţii din orchestră au fost ``stârniţi`` a da ce era mai bun în ei de multitudinea de piese şi de complexitatea lor,soliştii s-au dat în voci care mai de care, actorii şi balerinele de asemenea .A fost odată.....
Azi vorbesc despre prezent şi viitor, nu despre trecut.Aşadar muzica.....şi aspiranţii la succes .E greu de înghiţit că atâţia ani ai muncit ,şi încă o faci ,pentru 3 minute de glorie sau...noroi. Nu înţeleg prea multi de ce naiba ne trebuie nouă vocalize ,exerciţii de respiraţie , dicţie etc.De ce trebuie să munceşti când poţi obţine altfel ? De obicei cu fusta potrivită pare a fii de ajuns.Habar nu ai ce faci ,cânţi cum crezi tu că e bine,te ``dai în bărci`` -că voce mai puţin ai- ,cu mult tupeu şi poate şi ajutaţi de cei care profită de tine,şi tu -culmea- nici nu vezi asta,şi iată-te mare star.STAR FOODS...vorba cupletului celebru.Ajungi să crezi că e de ajuns atât şi începi să capeţi fiţe de mare vedetă .Asta nu e bine ,rochia asta e prea lungă (!!!) ,piesa asta nu iţi pune în  evidenţa vocea (A se citi picioarele !) şi iacă aşa ţi se duce ``buhul`` ce tare eşti. Tare de cap ,eventual, da tu nu şi nu-eşti artistă .Şi poate nici nu eşti de vină.....poate sistemul ăsta -complet răsturnat-  de valori e de vină pentru figurile din capul tău .Poate părinţii nu mai vor să mai muncească şi te trimit pe tine la ``cântat``,că au auzit ei că se câştigă.....Asta cu ``cântatul`` e cruntă .Cum naiba să reziste scenele patriei cu atâţia ``talentaţi`` pe ele??? Mă tot întreb....Şi ajung din nou la aspiranţi....Cei care vor dar nu realizează că nu prea pot.Să cânte ,evident.Că de dat ochii peste cap, de aere de dive şi figuri pe masură ,asta da! Asta pot !Nu sunt cinică ,sau încerc să nu fiu.DAr toate fufele astea într-o zi vor cădea din norişorul de poveste pe care şi-au clădit aşa zisele viitoare cariere muzicale,şi vor ajunge ....unde credeţi .Cu delicatul poponeţ pe un taburet într-o piaţă vânzând banane!!!
Şi ce plânsete,ce blesteme vor curge ,câte râuri de lacrimi şi suspine.....Pentru simplu motiv că nu au avut bunul simţ şi decenţa să se asculte!Inainte de a se crede mici zeiţe sau zei,că e valabil şi pentru domni,înainte de a ieşi pe scenă sau  la tv ,să treaca şi pe la nişte oameni de muzică ,că sunt pline şcolile ,liceele şi şcolile de artă de îndrumători,oameni care să pună bazele unei cariere muzicale solide bazate pe talent şi foarte multă muncă.Extrem de multă muncă....ani de zile de sacrificii,nereuşite,încercări,succese sau decepţii.Muzica ,dragostea mea.....
Dar oare câţi dintre cei care ne împuie capul cu ``cântecele lor`` făcute din butoane şi cântate cu Melodyne vor rămâne în culmile gloriei mai mult de un sezon???Până li se urcă la cap şi se hotarăsc că Românica e prea mică pentru ``talentul `` nemaivăzut pe care il posedă (sâc !) şi părăsesc meleagurile natale (Multumesc ţie Doamne!) plecând în... Tanganica la cules de lauri ( a se citi din nou banane!),sau se mărită.Cu un mare bogataş care le va ţine pe palme (sau, mă rog, între 2 perechi de palme),şi cu ajutorul căruia va atinge ``maturitatea artistică necesară pentru perpetuarea....`` speciei !Atât!
``Succesuri`` depline vă doresc ,şi să ne chemaţi şi pe noi la botez-să cântăm ,evident! ce credeaţi?HIHIHI
(aici aş fii simţit nevoia să adaug o poză cu ``atitudine`` dar poate e mai bine să nu o fac.....nu de alta ,la câtă ``altitudine`` e nevoie pentru muzică  nu încăpea poza pe blog!!!!!!!)
Ne vedem la piaţă....la banane,evident!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu