joi, 1 august 2013

Inconștiența ``părintească``

Când se naște un copil vin  ursitoarele....evident ele spun numai lucruri bune,copiii vor ajunge mari,sănătoși,bogați,vor fii fericiți etc.Doamne ajută să se întâmple așa cu toți copiii veniți pe lume,indiferent că se nasc la sat,oraș,vilă,„provincie„ sau capitală,într-o familie cu bani sau una extrem de săracă!
Ursitoarele nu sunt vinovate ca -uneori-ursitoarea cea rea este chiar....părintele tău.Nu din răutate -Doamne ferește!-ci din ....nici nu știu cum să numesc această boală....Copiii vin pe lume „din dragoste„(am citat-o pe fiica mea cea mică).Sau așa ar trebui să fie....din păcate de multe ori neînțelegerile dintre părinți,eventualele scandaluri,bătăi și- inevitabil în astfel de cazuri - divorțul ,induce copilului sentimentul de vină.Vină cu  care trăiește toată viața.Vina de a nu fii copilul perfect .vina de a strica „tinerețile„ părinților,vina de ......a respira.Nimic din ceea ce fac acești copii nu e bine,nimic nu este suficient pt a șterge din inimioara lor acel groaznic sentiment de vină.Iar cel care ar trebui să aibă grijă ca pruncul să nu simtă așa-părintele...ce face? De multe ori nimic...și asta doare ca dracu....sau mai grav- are „grijă„ să îți amintească în fiecare zi cât de victimă este....EL.
Tu....Dumnezeu cu mila.....El,părintele, uită care este rolul lui și are 2 variante- ori încearcă disperat să își trăiască propria viață prin tine (obligându-te să faci tot ce și-a dorit dar nu a putut din varii motive),fără să își pună problema că poate tu NU VREI ASTA,sau varianta a 2-a-să îți pună în cârcă și vina lui (inconștient ,sper!) Și așa se naște nefericirea ambilor.Rezolvări??? Cum să nu! Există și sunt la îndemîna oricui vrea! Primul lucru pe care părintele trebuie să îl facă este să  conștientizeze este că deși i-a dat viață copilului său =NU ARE DREPTUL să nu îl trateze ca pe o persoană capabilă ,nu are dreptul să nu îl susțină moral ÎNTOTDEAUNA (chiar și atunci cînd greșește sau mai ales atunci!),nu are dreptul să îi refuze dreptul la propriile alegeri în viață,NU ARE DREPTUL SĂ UITE CĂ E :::PĂRINTE- nu judecător,nu are dreptul să uite că al său prunc are inimă,simte,trăiește .
Are dreptul să îl îndrume-nu să îi ordone!-are dreptul să îl educe-nu să îl constrîngă!-are dreptul si OBLIGAȚIA să nu uite că al său copil va deveni......PĂRINTE.
I-am spus fetiței mele că vreau ce e mai bun pt ea-ca fiecare părinte-dar nu o să îi trăiesc viața ! O să o susțin INDIFERENT ce alege să facă în viață-nu pt că nu îmi doresc excelența pt propriul copil-ci pt vreau să o am alături ca prietenă toată viața.Nu vreau vina să îi umbrească viața.....vreau să nu fiu ursitoarea cea rea... 
„Viața ta pornește acum pe cel lung al vieții drum......cum o fii destinul tău știe bunul Dumnezeu....„„
Eu sunt părinte,nu Dumnezeu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu